Що таке біофортифікація?

Термін «біофортифікація» означає поліпшення поживних якостей рослин шляхом використання прийомів традиційної селекції або ж завдяки генно-інженерним підходам. Суть біофортифікації — у зміні властивостей самої рослини, і саме в цьому її відмінність від фортифікації харчової продукції, яка передбачає цілеспрямоване внесення додаткових мікронутрієнтів та вітамінів у харчові продукти з метою поліп шення їхньої поживної цінності.

ГМ рослини як фабрики синтезу корисних сполук

Трансгенні рослини можна використовувати для отримання багатьох корисних сполук, таких як  фармацевтичні препарати, протеїни шовку, пластик, що придатний до біологічного розкладання, або промислові ферменти. Такі культури призначені лише для промислового використання і не повинні вживатися в їжу. Цю технологію іноді називають молекулярним фармінгом або біофармінгом.