Хліб та випічка

Пшениця, жито, ячмінь – виробництво зернових у всьому світі є вільним від генетично модифікованих рослин. Це означає, що все борошно, яке використовується для випічки хлібу, не містить ГМО. Водночас, багато сучасних хлібобулочних виробів отримані за допомогою генної інженерії.

Кондитерські вироби

Шоколад і печиво, цукерки і морозиво – більшість солодощів зроблено за допомогою генної інженерії, але  Ви не знайдете цю інформацію на етикетці. Оскільки вміст генетично модифікованих компонентів залишається від нижче порогових значень, що потребують маркування, то добавки, виготовлені за допомогою ГМ мікроорганізмів, не вимагають маркування.

М'ясо та м'ясна продукція

Сільськогосподарські тварини, які використовуються для виробництва м'яса, яєць і молока, не є генетично модифікованими і, напевно, найближчим часом тут змін не очікується. З іншого боку, оброблення цих продуктів на різних етапах технологічного процесу  може  відбуватися з залученням генетично модифікованих організмів.

Молочні продукти

Молоко, сири і яєчні продукти можуть містити інгредієнти і добавки, що були вироблені з генетично модифікованих мікроорганізмів. Тверді сири містять фермент, що виробляється генетично модифікованими мікроорганізмами, які в іншому випадку мали бути отримані зі шлунків телят.

Напої

Фруктовий сік, пиво, вино і лікер – багато з цих напоїв виробляється на основі рослинних інгредієнтів. При цьому ні самі рослини, ні дріжджі, які використовують для бродіння, не є генетично модифікованими.

Корми для тварин

Корми для тварин досить часто виготовляють з генетично модифікованих рослин. Корми  можуть також  змішувати з добавками і ферментами, які були отримані за допомогою генетично модифікованих мікроорганізмів.  Хоча самі корми підпадають під вимоги маркування, молоко, яйця і м'ясо, що отримані з тварин, яких годували ГМ кормами, не потребують маркування і ГМ корм не впливає на якість цих продуктів.