Європейські академії наук закликають до невідкладних дій щодо продуктової безпеки

.

Команда європейських вчених здійснилапротягом 2-х років всеосяжний аналізстосовно майбутнього харчовихпродуктів, харчування, сільського господарства та охорони здоров’я. Дослідження є частиною глобальногопроекту «Партнерство між академіями», що охопило 130 академій наук. Висновки дослідження були опубліковані в доповіді Консультативної ради Європейських академій наук (EASAC).

Аналіз показує, що технологія CRISPR використовується, переважно, для розробки високопродуктивних, більш здорових с/г культур та культур, що мають резистентність до факторів стресу

.

Французькі та британські вчені проаналізували 52 статті, опубліковані у період з 2014 року до середини 2017 року в наукових журналах, в яких описано використання технології CRISPR на сільськогосподарських культурах. Результати дослідження опубліковані в журналі Emerging Topics in Life Sciences.

Біотехнологічна золота картопля містить більше вітамінів А та Е

.

Вчені з Університету штату Огайо та Італійського національного агентства з нових технологій розробили «золоту» картоплю з підвищеним рівнем вітамінів А і Е. Результати їх дослідження опубліковані в журналі PLOS ONE.

Відкриття на один крок наблизило вчених до отримання сільськогосподарських культур, що здатні давати два врожаї

.

Вчені з Університету Вагінінген знайшли природну генетичну варіацію для фотосинтезу в рослинах і проаналізували її до рівня ДНК. Дослідницька група, на чолі з Марком Аартсом та Джеремі Харбінсоном, показала, що квіткова рослина ризушка Таля має різні гени, які беруть участь в адаптації до зміни  кількості світла, яке впливає на рослину.