• ГМ культури стали вирощувати в комерційних масштабах з 1996 року, з того часу світові посівні площі ГМ культур збільшилася більш ніж в 100 разів, що приблизно становить 3,5% від загальної площі сільськогосподарських угідь. Детальніше
  • Майже 90% ГМ культур вирощуються в п'яти країнах: США, Бразилія, Аргентина, Індія, Канада. Площа вирощування всіх ГМ культур у США складає 4% Детальніше
  • Основними ГМ культурами з огляду на площу посівів є соя, кукурудза, бавовник і ріпак (канола). Інші ГМ-культури, які були схвалені і вирощуються по всьому світу, включають цукровий буряк, люцерну, папайю, гарбуз, тополю, помідори, банани, солодкий перець, картоплю, рис і різні декоративні квіти. Детальніше
  • У 2014 р. 18 млн. фермерів, з яких 90% належали до дрібних і небагатих, засадили рекордні 181 млн. гектарів біотехнологічними культурами в 28 країнах. Детальніше
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Новини

Глобальна сільськогосподарська інформаційна мережа (GAIN) USDA FAS повідомляє про агро-біотехнологічні новини в Латинській Америці

Глобальна сільськогосподарська інформаційна мережа (GAIN) USDA FAS випустила оновлену інформацію про стан сільськогосподарської біотехнології в ряді країн Латинської Америки.

В Бразилії в 2017 році очікується випуск генно-інженерної (ГІ) цукрової тростини

За словами генерального директора «Sugarcane Technology Center», Густаво Лейте, генно-інженерна (ГІ) цукрова тростина скоро потрапить на ринки Бразилії. За його інформацією, перший сорт ГІ цукрової тростини буде комерційно доступним на початку 2017 р. Схвалення ГІ культури має надійти від Національної комісії з технічного забезпечення біобезпеки (CNTBio), яка відповідає за регулювання наукових досліджень і комерційного використання культури.

  • Корисна інформація
  • Коротко в цифрах

Основні факти про ГМО

2014 р. став 19 роком поспіль успішного комерційного вирощування біотехнологічних культур. З часів перших насаджень у 1996 році, їх сукупна посівна площа склала безпрецедентні 1,8 млрд. га, що еквівалентно близько 80% від загальної площі Китаю чи США. У 2014 році біотехнологічні сільськогосподарські рослини культивували в 28 країнах, а посівна площа збільшилася більш ніж в 100 разів у порівнянні з 1,7 млн. га у 1996 році до 181,5 млн. га в 2014 році, тобто збільшення на 6,3 млн. га порівняно з 5 млн. га в 2013 році при річному темпі зростання від 3 до 4%.


Детальніше

ГМ культури: основна інформація та цифри

Першим комерційним ГМ продуктом був томат «FlavrSavr», розроблений у Каліфорнії і схвалений американським Управлінням з контролю за якістю харчових продуктів і лікарських препаратів (FDA) в 1994 році. Генетично він був змінений таким чином, щоб на процес гниття йшло більше часу після того, як його зібрали з грядки.


Детальніше