• ГМ культури стали вирощувати в комерційних масштабах з 1996 року, з того часу світові посівні площі ГМ культур збільшилася більш ніж в 100 разів, що приблизно становить 3,5% від загальної площі сільськогосподарських угідь. Детальніше
  • Майже 90% ГМ культур вирощуються в п'яти країнах: США, Бразилія, Аргентина, Індія, Канада. Площа вирощування всіх ГМ культур у США складає 4% Детальніше
  • Основними ГМ культурами з огляду на площу посівів є соя, кукурудза, бавовник і ріпак (канола). Інші ГМ-культури, які були схвалені і вирощуються по всьому світу, включають цукровий буряк, люцерну, папайю, гарбуз, тополю, помідори, банани, солодкий перець, картоплю, рис і різні декоративні квіти. Детальніше
  • У 2014 р. 18 млн. фермерів, з яких 90% належали до дрібних і небагатих, засадили рекордні 181 млн. гектарів біотехнологічними культурами в 28 країнах. Детальніше
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Новини

Традиційна селекція змінює склад кукурудзи більше ніж комбіновані трансгенні події

Дослідники з компанії «Dow AgroSciences», під керівництвом Род А. Герман, оцінили вплив схрещення (комбінування) генетично модифікованих (ГМ) подій на біохімічний склад зерна кукурудзи і порівняли його з впливом, що обумовлений створенням не генно-модифікованих гібридів.

При вирощуванні не генно-модифікованих культур гербіцидів використовується більше, ніж при вирощуванні біотехнологічних культур

Вчений з Університет Вайомінгу (UW) повідомляє, що протягом останніх 25 років при вирощуванні традиційних, не-ГМ культур використовуються більше гербіцидів, ніж при вирощуванні ГМ культур. Результати дослідження були опубліковані в журналі Nature Communications.

  • Корисна інформація
  • Коротко в цифрах

Основні факти про ГМО

2014 р. став 19 роком поспіль успішного комерційного вирощування біотехнологічних культур. З часів перших насаджень у 1996 році, їх сукупна посівна площа склала безпрецедентні 1,8 млрд. га, що еквівалентно близько 80% від загальної площі Китаю чи США. У 2014 році біотехнологічні сільськогосподарські рослини культивували в 28 країнах, а посівна площа збільшилася більш ніж в 100 разів у порівнянні з 1,7 млн. га у 1996 році до 181,5 млн. га в 2014 році, тобто збільшення на 6,3 млн. га порівняно з 5 млн. га в 2013 році при річному темпі зростання від 3 до 4%.


Детальніше

ГМ культури: основна інформація та цифри

Першим комерційним ГМ продуктом був томат «FlavrSavr», розроблений у Каліфорнії і схвалений американським Управлінням з контролю за якістю харчових продуктів і лікарських препаратів (FDA) в 1994 році. Генетично він був змінений таким чином, щоб на процес гниття йшло більше часу після того, як його зібрали з грядки.


Детальніше